top of page

Bara fick fart under fötterna

Skånska Dagbladet 2019-05-23


BARA Det raka budskapet är – ut och rör på er, ha roligt.


På Bara idrottsplats kastades det spjut, hoppades häck och kastades kula på torsdagen. Eleverna på Spångholmsskolan avlöste varandra under dagen då rörelse stod på schemat. Inbjudan var signerad Bara friidrottsklubb som en del av svenska friidrottsförbundets manifestation Sverige på fötter som handlar om att lyfta vikten av fysisk rörelse.


För tredje året på rad fick alla klasser på Spångholmsskolan prova på grunden i flera av friidrottens olika grenar av fem ideella tränare från föreningen. En av dem, Robin Wiklöf, undervisade elevgrupperna i häcklöpningskonsten som alla med stort engagemang sedan fick prova på.


Varför denna dag? – Vi vill visa vår verksamhet som vi driver för att det ska vara roligt att röra på sig. Det viktigaste är inte att tävla och vinna, vi vill att fokus ligger på den egna utvecklingen.


Målet med dagen är att deltagarna ska röra på sig minst en timme åtminstone den här dagen. Men också för att lyfta vikten av fysisk aktivitet och de hälsovinster som ges av att röra på sig.

– Vi vill att alla ska komma ut och röra sig men också att de som väl börjar träna inte ska sluta, säger Robin Wiklöf.


En av deltagarna som håller med om att just friidrott är en rolig träningsform är Moa Wirstedt som själv tränar just detta.

- Jag tycker det är roligt att träna. Och just friidrott är kul för det finns så många grenar att testa på.

Comentarios


bottom of page