top of page

Friidrottsträning för barn med Downs syndrom


Inför höstterminen 2019 startar Bara friidrott upp en helt ny grupp med målet att kunna erbjuda träning för alla barn. Den här gruppen vänder sig till barn som av olika skäl kan ha svårt att hitta rätt i våra andra grupper. Våra ledord idrottsglädje, gemenskap och utveckling innebär att klubben ska kunna erbjuda möjligheter för alla barn.


Gruppen är mindre än de ordinarie grupperna och övningarna kommer helt och hållet att anpassas efter barnens förutsättningar. Gruppen tränar inomhus på Kuben i Bara, för att skapa kontinuitet och i största mån minska stimuli utifrån.


Träning för barn födda 2010-2016 med Downs syndrom eller liknande funktionsvariation

I den här gruppen arbetar vi mycket med lekfulla övningar i ett mycket lugnt tempo. Övningarna ska bidra till att utveckla koordination, flexibilitet och sociala färdigheter. Tillsammans med instruktörerna gör barnen övningarna helt efter sina egna förutsättningar. Fokus ligger på glädjen i att röra sig och på gemenskapen i gruppen. Träningen ska syfta till att ge barnen en ökad självkänsla och ett starkare självförtroende.

Det här kommer vi att fokusera på:

· Att öva på samarbete med andra och uppmuntran i gruppen.

· Att lära sig att skilja på höger och vänster

· Att lyssna på instruktioner och lära sig att följa dem

· Att genom övningarna förbättra fokusmöjligheter

· Att få bättre balans och hållning


Grupp 7

Tid; Onsdagar kl 17:00-18:00

Plats: Kuben, Henriette Coyets gata 13

Pris: 500:- för HT-19

Start: 11 september (13 gånger, avslutning 11 december och uppehåll v.44)


Föräldrar närvarar på plats vid varje träningstillfälle. Varje förälder avgör tillsammans med ansvarig tränare om de behöver delta tillsammans med barnet eller om det räcker att vara på plats.


Comentarios


bottom of page