top of page

Mioara Roubroeks tilldelas Idrottsledarstipendie av Sparbankstiftelsen SkåneSparbanksstiftelserna i Skåne vill tillsammans med RF-SISU Skåne uppmärksamma alla idrottsledare som engagerar sig i barn- och ungdomsidrotten i Skåne. Vi gör det genom att dela ut 250 stipendier och hylla de ideellt arbetande idrottsledarna.


Bara Friidrotts mångåriga tränare Mioara Roubroeks är en av de tränare som belönas med ett Idrottsledarstipendie 2022.


Nomineringstext:

"Alla föreningar behöver personer som Mioara Roubroeks. Föräldrar som inte bara anmäler sina barn till en verksamhet utan som också självmant anmäler sig som ideell för att bidra till verksamheten. Sedan flera år är Mioara tränare i föreningen och förutom veckovisa träningar har Mioara ställt upp på olika arrangemang när det funnits behov.


Att ta en semesterdag från det ordinarie arbetet för att erbjuda prova-på träningar till skolbarnen i Bara har varit naturligt för Mioara. Likaså att planera och parera schemaläggningar inom sjukvården för att kunna närvara på träningarna. Hon drivs av en vilja och ett engagemang av att ge barnen en livslång idrottsglädje där deras självkänsla förstärks genom känslan av tillhörighet i gruppen.


Mioara har ett driv av att ständigt utvecklas i sin roll som tränare och som coach för barnen. Hennes egen förklaring till varför hon började som ideell i föreningen kan verka enkel och naturlig, men alla vi som är verksamma i ideella föreningar vet att detta synsätt tyvärr inte är självklart Att sitta på bänken och titta på var inget alternativ!."


Mioara överraskades med beskedet under ordinarie träning, då Thekla Hall från Sparbankstiftelsen Skåne kom ut på besök.

Comentários


bottom of page