top of page

Sverige på fötter 2019


I år satsade Bara Friidrottsklubb vidare på det lyckade konceptet från förra året. Den 23 maj 2019 fick alla elever på Spångholmsskolan i Bara testa på gratis friidrott under en timme på Bara IP.


Klasserna 4-9 kom årskursvis och delas därefter in i fem mindre grupper för att hinna testa på så mycket friidrott som möjligt under en timme. Eleverna fick testa på spjutkastning, tresteg, häcklöpning, grundstyrka samt kulstötning.


Totalt kom cirka 400 elever från skolan och under sex timmar fylldes Bara idrottsplats av rörelseglädje (och ibland frustration ;)). Att få möjlighet att testa på nya friidrottsgrenar som inte körs under gymnastiken på ordinarie skoltid var mycket uppskattat.


Extra roligt var det såklart att flera elever som redan i dag är medlemmar i föreningen dagen till ära hade på sig sin klubbtröja! Det värmer i hjärtat att de känner stolthet för sin förening.


Bara Friidrottsklubb ställde upp med sex stycken ideella ledare som alla tagit sig lediga från ordinarie arbeten för att kunna erbjuda eleverna på Spångholmsskolan denna aktivitet som del av det rikstäckande "Sverige på fötter"-eventet.


Vädret visade sig också tycka att det är viktigt med rörelseglädje och fysisk aktivitet. Efter några ostadiga och molniga dagar var det riktigt härligt att denna rörelsefest pyntades med solsken!


Så här dagen efter är det möra ledare - ingen av oss är vana vid att visa upp och instruera våra grenar för 30 olika grupper under en och samma dag.... :)Commenti


bottom of page