top of page

Sverige på fötter 2018

Som en förening inom svenska friidrottsförbundet var Bara Friidrottsklubb med och anordnade Sverige på fötter den 31 maj 2018.

Stillasittande och inaktivitet sägs vara vår tids rökning. Det kan kopplas till sjukdomar och psykisk ohälsa. Det vill vi ändra på. Inte genom fler pekpinnar utan genom att manifestera glädjen av att röra på sig. Och att göra det tillsammans med andra! 

 

Föreningslivet är beviset på att gemensamt idrottande får människor och samhället att må bättre. Det både förebygger och botar. Rörelse är helt enkelt världens bästa vaccin och medicin.

 

Sverige på fötter är ett initiativ som syftar till att få fler i Sverige att just komma på fötter, röra på sig, börja leva ett mer hälsosamt liv och även kunna hitta till friidrottens föreningar. 

Bara Friidrottsklubb bjöd i år in förskolorna och Baraskolan till en gratis prova-på friidrottstimme på Bara IP, där fyra ledare ställde upp helt ideellt. Föreningen erbjöd Barabarnen att testa på häcklöpning, kulstötning, diskus, längdhopp, tresteg och stafett.

Totalt hade vi åtta enheter som kom över och cirka 500 barn som fick fira rörelsefest med oss. Blått läppstift, blåa kinder, tatueringar och ballonger. Allt som behövs för en riktigt lyckad fest :)

 

Stort tack för en fantastisk dag, där vi gemensamt fick Bara på fötter.

/ Linda, Johan, Anna-Maja & Mio

bottom of page