top of page

 

Träning

INFÖR SÄSONG 2023-2024

Anmälan för kommande säsong öppnar enligt följande,

- Befintliga medlemmar, 15 maj 2023 kl 09:00

- Nya medlemmar, 22 maj 2023 kl 09:00

Bara Friidrottsklubb har utomhusträningar på Staffansvallen i Staffanstorp och inomhusträning på KUBEN i Bara för friidrottsgrupperna. Fitnessgruppen tränar inomhus i Kuben eller utomhus i Bara. Löpgrupperna tränar på olika platser varje gång, Staffansvallen, Bokskogen eller i Bara.

Träningen har uppehåll under skollov (jullov, sportlov, påsklov och höstlov) samt under röda dagar.

Alla friidrottsgrupper samt fitness tränar utomhus, oavsett väder, i augusti, september, maj och juni.

Löpgrupperna tränar utomhus året om.

Följande gäller för alla grupper utan undantag:

1. Man kan endast anmäla sig till & träna med den åldersgrupp man tillhör. 

2. Föreningen erbjuder prova-på innan säsongen, lördagen den 6 maj 2023. Under säsong erbjuds ingen prova-på

3. All anmälan, betalning och eventuell köplats hanteras via SportAdmin på nedan länk.

Under vecka 33, den 17 augusti, kommer det anordnas ett obligatoriskt föräldramöte för alla friidrottsgrupper samt löpgrupp barn på KUBEN, Kultursalen. Start 18:00.  

VÅRA GRUPPER 2023-2024:

Friidrott - ordinarie grupper:

I de olika barngrupperna får barnen möjlighet att prova på alla grenar inom friidrotten utifrån utvecklingssteg. Med noggranna instruktioner från utbildade tränare lär sig barnen häcklöpning, stavhopp, stöta kula, springa stafett, hoppa stavhopp och alla andra friidrottsgrenar. Lek varvas med friidrott utifrån deltagarnas ålder.

Friidrott - Extraträning:

Denna grupp är en extra träningsgrupp för de födda 2008-2013 med mer fokus på detaljer och personlig feedback. Det kommer förväntas fokus och intresse av att utvecklas som friidrottare. Denna grupp är enbart bokningsbar för de som redan tränar i en annan friidrottsgrupp.

Run All Around /kombinerad löpgrupp för vuxna och barn (från 10 år):

Detta är en löpgrupp! Run All Around bygger på konceptet att löpning är för alla och att det är något som fungerar hela året och på alla underlag. Det innebär att träningen sker i skog, på asfalt, i park och på arena. Det är löpning i olika former, intervaller, långpass, styrketräning samt hinderbana.

De barn som anmäls ska vara intresserade av att springa. Det förväntas att barnet vill och klarar att springa minst 5km. Samling på olika platser varje träning, såväl i Bara, på Staffansvallen i Staffanstorp som i Bokskogen. Vi springer utomhus året om i alla väder - och har pannlampor för utlåning.

Fitness (kondition & styrka):

Denna gruppen vänder sig såväl till ungdomar som till vuxna. Varje pass bjuder på konditions- och styrketräning som passar såväl den otränade som vältränade då träningen utgår ifrån individen. Oftast används den egna kroppen som hjälpmedel, men även redskap i form av tex. kettlebells, battleropes och gummiband används.

 

Bara Friidrottsklubb har under säsong 2023-2024 följande träningsgrupper

 

 

För vissa åldersgrupper finns det mer än en grupp att välja mellan. Det spelar ingen roll vilken grupp barnen bokas till, det är dock enbart till den gruppen som anmälan gäller.

TÄVLINGAR

 

Då och då blir Bara Friidrottsklubb inbjuden till tävlingar och barnen får prova på att tävla, träffa andra barn och klubbar, men alltid på egna villkor och efter egna personliga resultat. Föreningen uppmuntrar alla som vill att prova på att tävla och föreningen subventionerar tävlingsavgiften. Föreningen väljer inte ut de som ska få tävla, utan det är upp till alla barn och medlemmar att själva anmäla sig om de önskar tävla.

I föreningen tränar vi i säsonger.

Det innebär att anmälan gäller träning augusti-juni.

Träningsgrupper 23-24.png
bottom of page