Träning

Bara Friidrottsklubb har för tillfället följande träningsgrupper,

Grupp 1 - barn födda 2015-2016 med förälder (tisdagar 18-19) FULLBOKAD

Grupp 2 - barn födda 2014-2015 (onsdagar 18-19) FULLBOKAD

Grupp 3 - barn födda 2011-2013 (onsdagar 18-19) FULLBOKAD

Grupp 4 - barn födda 2011-2013 (torsdagar 18-19) FULLBOKAD

Grupp 5 - barn födda 2006-2010 (måndagar 18-19) FULLBOKAD

Grupp 6 - familjeträning (söndagar 09-10) FULLBOKAD

Grupp 7 - para-grupp Downs syndrom (söndagar 10:15-11)

Följande gäller för alla grupper utan undantag:

1. Man kan endast anmäla sig till & träna med den åldersgrupp man tillhör. Är man född ex 2014 ska man träna i grupp 2. 

2. Föreningen erbjuder prova-på innan säsongen börjar i augusti och har samarbete med skolor & fritids i Bara och Klågerup. Under säsong erbjuds därför inte prova-på. 

3. All anmälan och eventuell köplats hanteras via SportAdmin på nedan länk.

Anmälan SportAdmin

För att träningen verkligen ska rikta sig till alla och alla ska få chansen att vara med på lika villkor är den endast åldersindelad med breda men fasta åldersgrupper. Ingen ska särskiljas på grund av kön, snabbhet, rörlighet, relativ ålderseffekt eller tävlingsambitioner. Vinsten är den egna framgången och träningsglädjen får man på köpet.

Ibland är man yngst i gruppen, ibland är man äldst. Genom denna variation och med en blandad sammansättning finns det alltid någon som är bättre än en i något och tvärtom. På det sättet tror vi att barnen får större förståelse för att vi alla är bra på olika saker och att vi utvecklas olika.

Vi tror även att fokuset på resultat och jämförelse med andra ska minimeras i unga år. Bara Friidrottsklubb fokuserar istället på rörelseglädje och individuell utveckling. Det handlar om självkänsla och självförtroende, om ökad kroppsförståelse och nya vänner.

 

I de olika barngrupperna får barnen möjlighet att prova på alla grenar inom friidrotten. Med noggranna instruktioner från utbildade tränare lär sig barnen häcklöpning, stavhopp, stöta kula, springa stafett, hoppa stavhopp och alla andra friidrottsgrenar. Träningen är ute på sommaren och inomhus på vinterhalvåret. Glädjen är uppenbar vid varje tränings slut och barnen får alltid bedöma lektionen med egna ord om vad de tyckte.

 

Då och då blir Bara Friidrottsklubb inbjuden till tävlingar och barnen får prova på att tävla, träffa andra barn och klubbar, men alltid på egna villkor och efter egna personliga resultat. Föreningen uppmuntrar alla som vill att prova på att tävla och föreningen subventionerar tävlingsavgiften. Föreningen väljer inte ut de som ska få tävla, utan det är upp till alla barn och medlemmar att själva anmäla sig om de önskar tävla.

Fr.o.m hösten 2019 kommer terminer övergå till säsonger.

Det innebär att anmälan gäller träning augusti-juni

  • Facebook Social Ikon

© 2020 Bara Friidrottsklubb.