top of page

Träning

INFÖR SÄSONG 2022-2023

Anmälan för kommande säsong öppnar enligt följande,

- Befintliga medlemmar, 10 maj 08:00, 2022 

- Personer i kö, 12 maj 10:00, 2022

- Nya medlemmar, 14 maj 10:00, 2022

Bara Friidrottsklubb har utomhusträningar på Staffansvallen i Staffanstorp och inomhusträning på KUBEN i Bara för friidrottsgrupperna. Fitnessgruppen tränar på Spångholmsskolan eller Aktivitetsparken i Bara. Löpgrupperna tränar på olika platser varje gång, Staffansvallen, Bokskogen eller i Bara.

Träningen har uppehåll under skollov (jullov, sportlov, påsklov och höstlov) samt under röda dagar.

Alla friidrottsgrupper samt fitness tränar utomhus, oavsett väder, i augusti, september, maj och juni.

Löpgrupperna tränar utomhus året om.

Följande gäller för alla grupper utan undantag:

1. Man kan endast anmäla sig till & träna med den åldersgrupp man tillhör. 

2. Föreningen erbjuder prova-på innan säsongen. Under säsong erbjuds ingen prova-på

3. All anmälan, betalning och eventuell köplats hanteras via SportAdmin på nedan länk.

Under vecka 33, den 15 augusti, kommer det anordnas ett obligatoriskt föräldramöte för alla friidrottsgrupper samt löpgrupp barn på KUBEN, Kultursalen. Start 18:00.  

VÅRA GRUPPER 2022-2023:

Friidrott - ordinarie grupper:

I de olika barngrupperna får barnen möjlighet att prova på alla grenar inom friidrotten utifrån utvecklingssteg. Med noggranna instruktioner från utbildade tränare lär sig barnen häcklöpning, stavhopp, stöta kula, springa stafett, hoppa stavhopp och alla andra friidrottsgrenar. Lek varvas med friidrott utifrån deltagarnas ålder.

Friidrott - Extraträning:

Denna grupp är en extra träningsgrupp för de födda 2004-2013 som går i grupp 5, 6 eller 7 - med mer fokus på detaljer och personlig feedback. Det kommer förväntas fokus och intresse av att utvecklas som friidrottare.

Run All Around /löpgrupp för barn:

Detta är en löpgrupp! De barn som anmäls ska vara intresserade av att springa. Det förväntas att barnet klarar av att springa minst 2 km i en följd på ca max 13 min. Samling på olika platser varje träning, såväl i Bara, på Staffansvallen i Staffanstorp som i Bokskogen. Vi springer utomhus året om i alla väder - och har pannlampor för utlåning.

 

Run All Around /löpgrupp för vuxna:

Run All Around bygger på konceptet att löpning är för alla och att det är något som fungerar hela året och på alla underlag. Det innebär att träningen sker i skog, på asfalt, i park och på arena. Det är löpning i olika former, intervaller, långpass, styrketräning samt hinderbana.

Fitness (kondition & styrka):

Denna gruppen vänder sig såväl till ungdomar som till vuxna. Varje pass bjuder på konditions- och styrketräning som passar såväl den otränade som vältränade då träningen utgår ifrån individen. Oftast används den egna kroppen som hjälpmedel, men även redskap i form av tex. kettlebells, battleropes och gummiband används.

 

Bara Friidrottsklubb har under säsong 2022-2023 följande träningsgrupper,

 

 

Då och då blir Bara Friidrottsklubb inbjuden till tävlingar och barnen får prova på att tävla, träffa andra barn och klubbar, men alltid på egna villkor och efter egna personliga resultat. Föreningen uppmuntrar alla som vill att prova på att tävla och föreningen subventionerar tävlingsavgiften. Föreningen väljer inte ut de som ska få tävla, utan det är upp till alla barn och medlemmar att själva anmäla sig om de önskar tävla.

Träningstider 2022-2023.png

I föreningen tränar vi i säsonger.

Det innebär att anmälan gäller träning augusti-juni.

bottom of page