Träning

INFÖR SÄSONG 2021-2022

Anmälan för kommande säsong öppnar enligt följande,

- Befintliga medlemmar, 15 maj 09:00 

- Personer i kö, 20 maj 09:00

- Nya medlemmar, 22 maj 09:00

Nytt för kommande säsong är att vi kommer ha utomhusträningar på Staffansvallen i Staffanstorp. Detta är en riktigt friidrottsanläggning med möjlighet till bl.a. höjdhopp, stavhopp, kulstötning, längdhopp och långdistans på bana. Detta kommer ge ett stort lyft till träningen.

Bara Friidrottsklubb har under säsong 2021-2022 följande träningsgrupper,

 

Följande gäller för alla grupper utan undantag:

1. Man kan endast anmäla sig till & träna med den åldersgrupp man tillhör. Är man född ex 2014 ska man träna i grupp 1 eller grupp 4. Är man född 2010 tränar man i grupp 8. 

2. Föreningen erbjuder prova-på innan säsongen börjar den 11 augusti kl 18-19 på Bara IP (föranmälan via SportAdmin). I mån av plats går det därefter att anmäla sig till en grupp. Under säsong erbjuds ingen prova-på

3. All anmälan, betalning och eventuell köplats hanteras via SportAdmin på nedan länk.

Nytt i träningsväg är att vi startar en Run All Around även för barn. Här kommer vi inte ha en fast åldersgräns, men ett riktmärke är att barnen som anmäls i gruppen ska klara av att springa 2 km i en följd på under 13 minuter. Detta för att gruppen ska kunna hålla ihop även när vi springer i skogen eller liknande. Liksom som Run All Around för vuxna är detta en grupp som enbart tränar utomhus hela året.

 

Run All Around bygger på konceptet att löpning är för alla och att det är något som fungerar hela året och på alla underlag. Det innebär att träningen sker i skog, på asfalt, i park och på arena. Det är löpning i olika former, intervaller, långpass, styrketräning samt hinderbana.

Viktig info om anmälningsförfarande samt avgifter!

Anmälningslänk

För att träningen verkligen ska rikta sig till alla och alla ska få chansen att vara med på lika villkor är den endast åldersindelad med breda men fasta åldersgrupper. Ingen ska särskiljas på grund av kön, snabbhet, rörlighet, relativ ålderseffekt eller tävlingsambitioner. Vinsten är den egna framgången och träningsglädjen får man på köpet.

Ibland är man yngst i gruppen, ibland är man äldst. Genom denna variation och med en blandad sammansättning finns det alltid någon som är bättre än en i något och tvärtom. På det sättet tror vi att barnen får större förståelse för att vi alla är bra på olika saker och att vi utvecklas olika.

Vi tror även att fokuset på resultat och jämförelse med andra ska minimeras i unga år. Bara Friidrottsklubb fokuserar istället på rörelseglädje och individuell utveckling. Det handlar om självkänsla och självförtroende, om ökad kroppsförståelse och nya vänner.

 

I de olika barngrupperna får barnen möjlighet att prova på alla grenar inom friidrotten utifrån utvecklingssteg. Med noggranna instruktioner från utbildade tränare lär sig barnen häcklöpning, stavhopp, stöta kula, springa stafett, hoppa stavhopp och alla andra friidrottsgrenar. Träningen är ute under augusti, september, maj och juni och inomhus på vinterhalvåret. Glädjen är uppenbar vid varje tränings slut och barnen får alltid bedöma lektionen med egna ord om vad de tyckte.

 

Då och då blir Bara Friidrottsklubb inbjuden till tävlingar och barnen får prova på att tävla, träffa andra barn och klubbar, men alltid på egna villkor och efter egna personliga resultat. Föreningen uppmuntrar alla som vill att prova på att tävla och föreningen subventionerar tävlingsavgiften. Föreningen väljer inte ut de som ska få tävla, utan det är upp till alla barn och medlemmar att själva anmäla sig om de önskar tävla.

Grupper 2021-2022.JPG

Obs! Grupp 1, 3, 4, 5, 8 & 10 är fullbokade

I föreningen tränar vi i säsonger.

Det innebär att anmälan gäller träning augusti-juni.