top of page

Föreläsning tisdag 8 oktober kl. 19.00 i Kuben i Bara

 

Utvald eller bortvald 

En föreläsning om vad elittänkande och prestationskrav innebär för barn- och ungdomsidrotten med tidigare elithandbollsspelarna Albin Tingsvall och Jens Eriksson

 

9 av 10 barn är med i en idrottsförening under sin uppväxt. Varför slutar många av dem att idrotta innan de når tonåren? Hur många av de som fortsätter når eliten och vad särskiljer dem från de som inte lyckas? Och vad är egentligen idrottens uppdrag?

 

Bara Friidrottsklubb har bjudit in tidigare elit- och landslagsspelaren i handboll Albin Tingsvall och hans lagkompis Jens Eriksson från tiden i Hammarby till Bara. Hör dem berätta om elitidrottens baksida, prestationskulturen och bristen på jämställdhet, och vad den svenska idrottsrörelsen behöver göra för att säkerställa hållbar idrott för barn och ungdomar.

 

Föreläsningen, som utgår från deras egna erfarenheter och Albin Tingsvalls bok Allt jag förlorade genom att vinna, lyfter fram resultat från forskning kring barn- och ungdomsidrott.

– Utifrån mina erfarenheter som spelare och kunskaper som psykolog ser jag så många saker som hade kunnat göras annorlunda inom idrotten, menar Albin Tingsvall.

 

Kostnad: 80:-

Läs mer och anmäl dig till föreläsningen här.

bottom of page