top of page

Invigning Bara Aktivitetspark

i december 2016 fattades ett samverkansavtal mellan Bara friidrottsklubb och Svedala kommun gällande byggnation av en aktivitetspark i Bara. Finansiär är Mats Paulssons Stiftelse, som beviljat Bara friidrottsklubb anslag i och med samverkansavtalet med Svedala kommun.

Den 5 maj kommer aktivitetsparken att invigas, och det kommer att ske genom en familjefest i rörelseglädjens tecken. Bara friidrottsklubb kommer att arrangera ett gratis barnlopp, som innebär ett varv runt löpslingan (ca 350 meter). Start kommer att ske löpande mellan cirka kl 14:15 och 16:00. De första 200 barnen får nummerlapp samt medalj. Ingen tidtagning kommer att ske.

För de äldre kommer det att ske två utmaningar, där bästa kvinna respektive man kommer att föräras en pokal som Aktivitetskampsvinnare. En av kamperna är antal chins på utegymmet och den andra kampen är den snabbaste hinderbanelöparen. Dessa kamper kommer att ske löpande under invigningen (cirka 14:15-16:00). Representanter från Bara friidrottsklubb kommer att registrera deltagarnas resultat och kontaktuppgifter.

Dessutom kommer ungdomsbrandkåren att vara på plats, och så även en brandbil för visning. Det kommer även finnas en magiker på plats.

Bara Aktivitetspark, Sverigeskogen - söder om Spångholmsskolan.

5 maj kl 14:00-16:00

Välkomna!

grasrotenbanner-250x120.gif

Allt vi förlorade genom att vinna

Föreläsning med Albin Tingsvall och Jens Eriksson

I slutet av 2013 blir Albin Tingsvall uttagen att representera Sverige i EM i handboll. Han tackar nej. Ett år senare får han ett erbjudande om ett proffskontrakt med tyska Champions League-mästarna Flensburg. Återigen tackar Albin nej. Till mångas förvåning väljer han istället att avsluta sin lovande handbollskarriär bara 26 år gammal för att istället arbeta som psykolog. Vad hände?

 

Den 21 maj kommer Albin Tingsvall och hans lagkompis Jens Eriksson från tiden i Hammarby till Bara för att berätta om elitidrottens baksida, om normerna, prestationskulturen och bristen på jämställdhet.

– Utifrån mina erfarenheter som spelare och kunskaper som psykolog ser jag så mycket saker som hade kunnat göras annorlunda inom idrotten.

 

Läs mer och anmäl dig till föreläsningen här.

bottom of page