top of page

Träning för barn födda 2010-2016 med Downs syndrom eller liknande funktionsvariation

Inför höstterminen 2019 startar Bara friidrott upp en helt ny grupp med målet att kunna erbjuda träning för alla barn. Den här gruppen vänder sig till barn som av olika skäl kan ha svårt att hitta rätt i våra andra grupper. Våra ledord idrottsglädje, gemenskap och utveckling innebär att klubben ska kunna erbjuda möjligheter för alla barn.

Gruppen är mindre än de ordinarie grupperna och övningarna kommer helt och hållet att anpassas efter barnens förutsättningar. Gruppen tränar inomhus på Kuben i Bara, för att skapa kontinuitet och i största mån minska stimuli utifrån.

Träning för barn födda 2010-2016 med Downs syndrom eller liknande funktionsvariation

I den här gruppen arbetar vi mycket med lekfulla övningar i ett mycket lugnt tempo. Övningarna ska bidra till att utveckla koordination, flexibilitet och och sociala färdigheter. Tillsammans med instruktörerna gör barnen övningarna helt efter sina egna förutsättningar. Fokus ligger på glädjen i att röra sig och på gemenskapen i gruppen. Träningen ska syfta till att ge barnen en ökad självkänsla och ett starkare självförtroende.

 

Det här kommer vi att fokusera på:

  • Att öva på samarbete med andra och uppmuntran i gruppen

  • Att lära sig att skilja på höger och vänster

  • Att lyssna på instruktioner och lära sig att följa dem

  • Att genom övningarna förbättra fokusmöjligheter

  • Att få bättre balans och hållning

 

Grupp 7:

Tid; Söndagar 10:15-11:00

Plats: Spångholmsskolans gymnastiksal, Henriette Coyets gata 

Pris 500:- för VT-20

Föräldrar närvarar på plats vid varje träningstillfälle. Varje förälder avgör tillsammans med ansvarig tränare om de behöver delta tillsammans med barnet eller om det räcker att vara på plats.

 

Genom att anmäla ditt/dina barn till gruppen godkänner du att föreningen sparar angivna personuppgifter samt att fotografier kan komma att publiceras på hemsidan eller sociala medier. 

 

Du accepterar även att anmälan är bindande och att återbetalning enbart sker ifall föreningen behöver ställa in gruppen.

BOKNINGSREGLER: Mer information om vad du bör tänka på och veta innan du anmäler ditt eller dina barn hittar du här.

I denna grupp är Linda tränare.

bottom of page