top of page

Uppdatering kring förhållningssätt utifrån restriktioner i Skåne

Under dagens presskonferens med regeringen och Folkhälsomyndigheten betonades flertalet gånger vikten av att alla följer de råd som ges. Det talades om att ”varje svensk har ett skarpt ansvar att följa de råd som gäller” och att det ”förväntas att alla som omfattas av råden ska följa dem”.

Utifrån detta ser vi i Bara Friidrottsklubb inte att vi kan bedriva gruppträning för de över 16 år, då det vore att gå emot detta ansvar. Vi gjorde en bedömning förra veckan att vi kan erbjuda en smittsäker träning utomhus, där vi kan hålla en god fysisk distans mellan alla deltagare. Denna bedömning står vi fast vid, men trots det anser vi att det är viktigt att vi följer de råd som ges av regering och Folkhälsomyndigheten i denna fas när utvecklingen går väldigt snabbt åt fel håll och läget är allvarligt. Läget har försämrats ytterligare sedan förra veckan och tonen har skärpts.

Detta bär oss väldigt mycket emot och vi förstår att detta är mycket tråkiga besked för er också.

Så fort restriktionen kring att anordna träning för de som är 16 år och äldre ändras för Skåne så kommer vi fortsätta med träningarna enligt plan/schema.


Detta beslut berör följande grupper: • Löpgruppen Run all Around • Friidrott-fitness • Familjeträningen


Som vanligt, har vi en policy att inte ställa in utan ställa om. I detta fall när vi inte kan ses, så får vi försöka erbjuda er något annat. Vi kommer att omgående påbörja arbetet med att se över vilka andra lösningar vi kan ta fram kring de träningar som ställs in/om. Vi återkommer med mer detaljer så fort vi kan.


Så, boka inte upp något under er träningstid denna veckan. Vi har för avsikt och ambition att kunna erbjuda någon form av digital träning, där vi var och en tränar där vi är. Tillsammans men med social distans. Alla grupper får särskilda mail med mer info kring detta.


Vi beklagar verkligen detta, men som ni förstår så ligger detta helt utanför våra händer i detta läget.


Styrelsen

Comments


bottom of page