top of page

En ny aktivitetspark invigdes med lek

Skånska Dagbladet 2019-05-05Skånska Dagbladet besökte invigningen av Bara Aktivitetspark och skrev bland annat (för att läsa hela texten, klicka på bilden för att komma till artikeln):


"Uppslutningen var stor när aktivitetsparken vid Spångholmsskolan invigdes på söndagseftermiddagen.


Bakom satsningen finns en önskan att få fler att röra sig spontant, både barn, ungdomar och vuxna.


Mats Paulssons stiftelse har satsat 1,4 miljoner kronor på anläggningen. Svedala kommun ställer upp med drift och underhåll och Bara Friidrott puffar för rörelsedelen.

– Vi vill lyfta fram att vi ser att barn rör sig allt mindre. I årskurs två får de 93 procent av sitt rörelsebehov tillgodosett under skoldagen, i årskurs åtta endast fem procent., säger Linda Wemmert, ordförande i Bara friidrott.


Klubben menar att spontan rörelse är en nyckel till förändring. Det har visat sig att barn som lyckas i sin idrottskarriär har fått en grund genom just spontan rörelse. Däremot är det direkt kontraproduktivt att börja elitsatsa i klubbarna i för unga åldrar. Risken är att barnen slutar helt.

– Peaken med flest aktiva är i elvaårsåldern. Sedan slutar allt fler för varje år. Istället ska föreningarna sätta glädjen i fokus, inte börja selektera eller gå upp i för många träningstimmar per vecka, säger Linda Wemmert."

Commentaires


bottom of page